Tips voor de fotoshoot

Als we het over een fotoshoot hebben, komen een paar vragen vaak terug: wat moet ik aan doen, moet ik meerdere setjes meenemen, kan ik me omkleden, moet ik make up dragen enz. Hieronder vinden jullie tips om erbij te helpen. Maar als er andere vragen zijn, hoor ik dat natuurlijk graag.

Kleding 

 • Trek verder vooral iets aan waar je je prettig in voelt. Houd de kledingkeuze dicht bij jezelf en wie je bent. Als je je mooi en op je gemak voelt in je kleding zul je dit uitstralen tijdens de fotoshoot en zullen we het terug zien op de foto's.

 • Draag voor de fotoshoot geen al te strakke kleding aan. Mocht je je willen omkleden dan kan het zijn dat je de strepen in je huid blijft zien.

 • Wanneer je in de studio staat, is de achtergrond wit of zwart. Kledingstukken in de kleuren wit, grijs of zachte pasteltinten komen bij deze achtergrond goed naar voren. Pastels hebben de neiging om veel beter dan wit te fotograferen. Ze geven een mooi naturel effect met een wit achtergrond en een mooi contrast tegen een zwarte achterwand.

 • Felle kleuren, drukke strepen, opvallende tekens en printjes zijn af te raden, zeker met meerdere personen op een foto, omdat ze de aandacht te veel kunnen afleiden en een rommelig en onrustig effect kunnen creëren.

 • Bril - Als mensen je niet zou kunnen herkennen zonder bril, dan kun je je bril voor de shoot ook dragen maar het blijft zo dat de reflectie op de bril afbreuk kan doen aan je ogen op de foto's. Voor een optimaal resultaat waar je jezelf nog steeds in herkent, zou je naar een opticien kunnen gaan om een bril zonder glazen te lenen (trucje uit Hollywood!). 

 • Lippen - Neem verse lipgloss of lippenstift mee om je lippen bij te werken in het geval dat het nodig zou zijn. Gebruik lippenbalsem gedurende een een paar dagen voor de fotoshoot om je mond mooi te laten uitzien. 

 • Huid – Als je toevallig een paar vlekjes of puistjes hebt op de dag van de shoot, maak je geen zorgen. Probeer niet om dit te verbergen met een heleboel make-up, het is namelijk bijna altijd weg te werken met Photoshop

 • Make-up - Gebruik een matte foundation of poeder om je huid te egaliseren maar geen glans producten. Leg de nadruk op je ogen en lippen. Gaat je samen met een baby/kind/partner op de foto, houdt je er dan rekening mee dat je make-up niet te donker is in tegenstelling tot de huid van je kind en/of partner.

 • Indien je geen make-up draagt, geeft een transparante lipglos net even wat meer effect op de foto.

 • Handen - ze zijn ook erg belangrijk op de foto dus verzorg je nagels. Een verse laag van nagellak zal een wereld van verschil maken in de fotoshoot. Kies een neutrale kleur die niet te veel zal afleiden op de foto.

 • Moisturizer - Droge huid kan echt afbreuk doen aan een geweldige fotoshoot. Wees dus niet zuinig op de moisturizer in de dagen voor de fotosessie en op de dag zelf. Focus op je armen, schouders, nek, gezicht, handen, overal zult u worden blootgesteld aan de camera. Dit geldt ook voor je benen als je opname maakt in korte broek of een rok. 

 • Mooi bruin op de foto - Als je shoot gereserveerd is voor zaterdag, ga niet naar het strand op vrijdag. Als je van plan bent om bruiner te worden voor de fotoshoot, doe dit minstens een paar dagen daarvoor en zorg ervoor dat je niet verband en probeer om geen huidsleur verschillen te krijgen op je gezicht of lichaam door een zonnebril in de zon te dragen bijvoorbeeld.

Familie fotoshoot

 • Wanneer je met meerdere mensen op de foto gaat, is het aan te raden om kledingkleuren af te stemmen voor de fotosessie om zo veel harmonie en eenheid mogelijk te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een mooie spijkergoed met een wit bovenstuk voor een tijdloos casual effect. Ik weet dat het al veel gebruikt is in fotoshoot maar het geeft nog steeds een mooi resultaat!

 • Het dragen van bijpassende kleuren kan ook heel mooi uitpakken. Denk aan jongens en mannen in het grijs en meiden en dames in het paars bijvoorbeeld. Grijs en paars passen prachtig bij elkaar, en vullen elkaar mooi aan.

 Dus comfortabel en gecoördineerd kleding is altijd de voorkeur voor familieportretten. Een harmonieus kleurenschema kan het verschil maken tussen een goede sessie en een geweldige sessie.